AVLYST: Kunstneromvisning - Jeannette Christensen

AVLYST Lørdag 21. mars åpner utstillingen Jeannette Christensen: Interruptions i KODE 3. Bli med på omvisning med kunstneren kl. 14.

NB: KODE avlyser alle arrangementer, verksteder, omvisninger og konserter av hensyn til å minske spredning av koronaviruset - les oppdatert sak her

Denne våren inntar den norske kunstneren Jeannette Christensen den faste presentasjonen i Rasmus Meyers Samlinger med utstillingen Interruptions. Med polaroidbilder og nye videoverk inviterer utstillingen til en samtale rundt tid, identitet og historie.

Ved å følge personer over tid, kan man som betrakter få et inntrykk av livets sårbarhet. Christensen ønsker i denne intervensjonen å invitere publikum til en dialog med verk i samlingen: Hvem møter vi på veggene i et museum, og hvem er det som blir representert? Hvordan gjøre et stille bilde bevegelig, og et bevegelig bilde stille?

Utstillingen åpner lørdag 21. mars.

Siden midten av 1990-tallet har Christensen arbeidet med en serie polaroidbilder med tittelen The Passing of Time. Bildene tar utgangspunkt i utvalgte portretter av barokkmaleren Jan Vermeer (1632-1676), som «The Milkmaid» (1657-58). Det Christensen er opptatt av er selve handlingene kvinnene utfører – Vermeer har fanget dem midt i en aktivitet – de heller melk, leser et brev eller studerer noter.

Et polaroidfotografi er et snapshot, det fryser tiden, og i Vermeers malerier finner man noe av det samme, mener Christensen, de viser et øyeblikk frosset i tid. Christensen har gjentatte ganger fotografert de samme modellene, både kvinner og menn, i de samme positurene, modellene eldes og polaroidfilmen og formatene har også forandret seg. På den måten blir prosess og tid en del av verket.

Å strekke ut tiden er Christensens strategi for å gjøre et bevegelig bilde stille og et stillbilde bevegelig. De filmede videoportrettene, Woman Interrupted, er justert ned til en ekstrem langsom visning som en logisk fortsettelse av polaroid-serien.

Les mer om utstillingen her

  • Lørdag 21. mars 2020
  • Kode 3

Jeannette Christensen, Woman Interrupted (Anawana), videostill, 2020