Arvid Pettersen - Til skue

Utstillingen «Arvid Pettersen. Til skue» er den første omfattende presentasjonen av Pettersens kunstnerskap i et norsk kunstmuseum. Den inngår i serien av oppsummerende utstillinger med viktige norske kunstnere tilknyttet Vestlandet.

Arvid Pettersen (f. 1943) er en nestor i norsk og nordisk kunstliv. Med utgangspunkt i den lokale kunstscenen i Bergen på slutten av 1960-tallet, har han markert seg med en rekke utstillinger i de nordiske landene og deltatt i flere viktige internasjonale mønstringer.

Utstillingen vil inkludere verk fra fem tiår, med en hovedvekt på arbeider fra 1980-tallet og nyere arbeider. Pettersen har gjennom hele kunstnerskapet forholdt seg til klassiske maleriske sjangre som landskap og stilleben, uten å miste samtidig relevans.

Et annet karakteristisk trekk er hans frie veksling mellom figurasjon og abstraksjon, som unndrar seg forenklende forestillinger om et motsetningsforhold. Samlet viser verkene utviklingen av en personlig bildeverden, og på samme tid et bevisst forhold til kunsthistoriske tradisjoner og til selve kunstopplevelsen.

Utstillingen vises i KODE 2 og er kuratert av Gabriel J. Kvendseth. Den ledsages også av en større publikasjon.  

Mer informasjon om utstillingen kommer i løpet av våren.

  • 29 Mai 2021 til 12 sep 2021
  • Kode 2
  • 150/100/0 *

* Adgang alle Kode museer i 2 dager. Voksne 150,- / Studenter 100,- / Barn under 16 år og KODE medlem 0,-

Arvid Pettersen: The Evidential Boot of the Dead Pusher, 1985, Akryl på lerret. Foto: Helene Skoglund Johnsen